nieuws

Cardif schrapt en-blocbepaling

Archief

Cardif heeft per direct de en-blocbepaling geschrapt in de Life Care Overlijdensrisicoverzekering. De maatschappij zegt afgelopen maand meer dan duizend nieuwe aanvragen te hebben ontvangen voor de polis.

 

De Life Care-polis is onderdeel van het WIL-pakket, dat is gericht op klanten die een hypotheek sluiten. "De verwijdering van de clausule is puur ingegeven door de wens om aan te sluiten bij de markt." De premie hoort volgens Cardif bij de vijf scherpste in de markt. Naast het schrappen van de en-blocclausule is ook een uitbreiding van de dekking voor uitgezonden militairen tot _ 400.000 doorgevoerd, "conform de richtlijn van het Verbond van Verzekeraars". Cardif was vorig jaar met een productie van _ 6,2 mln de op vijf na grootste aanbieder van risicoverzekeringen in ons land.

 

Ombudsman

Vorig jaar stapten TAF en Generali af van de en-blocbepaling in risicoverzekeringen, waarmee premies en voorwaarden eenzijdig kunnen worden aangepast. Ruim de helft van de verzekeraars hanteert nog altijd een dergelijke bepaling. Daaronder zijn Nationale-Nederlanden, Reaal, ASR en Interpolis. Ombudsman Verzekeringen Wabeke signaleerde vorig jaar in zijn jaarverslag nog een toenemend gebruik van de en-blocclausule, niet alleen in overlijdensrisicoverzekeringen, maar ook bij natura-uitvaartpolissen.

 

Reageer op dit artikel