nieuws

Bromfietstekening BAE behoeft ingreep

Archief

EAG Assuradeuren, het volmachtbedrijf van BAE-Groep, moet ingrijpen in zijn bromfietsportefeuille. Het resultaat “is het afgelopen jaar fors verslechterd (…) en daarom ontkomen wij er niet aan de premies aan te passen”. De wijzigingen gaan per 1 mei in.

Bromfietstekening BAE behoeft ingreep

Volgens EAG is "veel tijd besteed aan het samenstellen van een competitief product" en is het gelukt concurrerend te blijven. Het volmachtbedrijf zegt "een van de grootste bromfietsverzekeraars in Nederland" te zijn.
Reden voor de ingreep is de gestegen schadelast. Die kan worden toegeschreven aan duurdere bromfietsen, hogere letselschades en stijgende behandelkosten. Verder wijst BAE op "veel verplichte schadebetalingen veroorzaakt door jongere bestuurders die niet op de polis vermeld zijn". Het verhalen van die schades duurt lang en is kostbaar.
EAG heeft van reisverzekeraar Europeesche een volmacht gekregen. Het is de twaalfde volmacht van het bedrijf, waarmee een kleine tweehonderd assurantiekantoren zaken doen.

Reageer op dit artikel