nieuws

Bijsluiter wordt minder gelezen

Archief

Het percentage consumenten dat de Financiële Bijsluiter gebruikt, is de laatste vijf jaar afgenomen van 74% naar 42%. Het document wordt wel als duidelijker ervaren.

 

Sinds de vernieuwing van het informatiedocument, drie jaar geleden, wordt de bijsluiter alleen nog op verzoek van de klant verstrekt. Ondanks het afgenomen gebruik, blijkt de Financiële Bijsluiter veel duidelijker dan voorheen: 95% van de gebruikers vindt het document helder, tegen 69% in 2004, zo blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van het ministerie van Financiën. Acht van de tien gebruikers beschikken over meer dan één bijsluiter.

 

  &nbspMeer dan de helft (58%) van de ondervraagde consumenten denkt dat de Financiële Bijsluiter automatisch wordt verstrekt. Financiën gaat mogelijkheden onderzoeken om het gebruik te verhogen. Mogelijke opties zijn een campagne, een centrale site waarop alle bijsluiters te vinden zijn en het stimuleren van aanbieders en intermediair om het document actief te verstrekken.

 

Reageer op dit artikel