nieuws

Bestuurlijke boete AFM wegens schending integriteit

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Van Kuringe Adviesgoep in Noord-Brabant een bestuurlijke boete opgelegd omdat het bedrijf verzuimd heeft de AFM te informeren over “incidenten in de bedrijfsvoering” tijdens de periode 27 maart 2007 tot en met 25 januari 2008.

Bestuurlijke boete AFM wegens schending integriteit

 De Autoriteit Financiële Markten heeft Van Kuringe Adviesgoep in Noord-Brabant een bestuurlijke boete opgelegd omdat het bedrijf verzuimd heeft de AFM te informeren over "incidenten in de bedrijfsvoering" tijdens de periode 27 maart 2007 tot en met 25 januari 2008. Het bedrijf dat vestigingen in o.a. Oss, Veghel, Boxtel en Nuenen heeft, kreeg van de AFM te horen dat deze incidenten een ernstig gevaar vormen voor de integere bedrijfsvoering
Incidenten waar Van Kuringe de AFM niet over heeft ingelicht zijn: de omstandigheid dat Van Kuringe hypotheekaanvragen aannam van een derde en indiende bij hypotheekverstrekkers, terwijl het bedrijf er wel van op de hoogte was dat er door de politie naar deze aanvragen een fraude onderzoek werd uitgevoerd. Tevens dat een medewerker van Van Kuringe op 6 november 2007 als verdachte is verhoord over valsheid in geschrifte.
Daarnaast signaleert de AFM dat een medewerker van Van Kuringe in Oss door de politie is verhoord terzake van witwassen en dat een klant van het bedrijf eveneens wordt verdacht van witwassen door transacties die via Van Kuringe liepen. Ook hier verzuimde Van Kuringe de AFM in te lichten. 
Voor het niet melden van deze incidenten kreeg Van Kuringe op 3 april 2009 een bestuurlijke boete van €24.000 opgelegd. 
Op de foto: Het pand van Van Kuringe in Schijndel

Reageer op dit artikel