nieuws

Basis voor nieuwe branchewielertocht?

Archief

Toertocht

Op woensdag 6 mei wordt namelijk in Apeldoorn een toertocht voor recreatieve wielrenners gehouden. De routes van 90 en 130 kilometer voeren over de Veluwe en door de IJsselvallei. De 130 km-route is opgenomen in het Klimmersbrevet van het Nederlands Klimmers Comité. Meer informatie is te vinden op www.toerclubframe.nl. Enkwest sponsort deze tocht als volgt: voor elke abonneehouder die deelneemt (alleen of samen met anderen) wordt per deelnemer _ 2,50 overgemaakt aan Alpe d'Huzes.
 
Omdat er, voor zover bekend, binnen de assurantiewereld momenteel geen wielertocht (meer) wordt georganiseerd, wil Enkwest deze tocht jaarlijks op de Assurantiekalender gaan zetten.
 

 
Polisnaam beloond met mountainbike
Intermediairscollectief DAK heeft aan de hand van een prijsvraag de naam van zijn volmachtpakketpolis bepaald. De naam 'Alles onder 1 DAK polis' bleek bij meerdere DAK-leden de favoriete te zijn. De prijswinnaar werd via loting aangewezen. Uit de stapel inzendingen werd Wim van Roosmalen (Van Roosmalen Assurantiën in Hooge Zwaluwe) als winnaar getrokken. Tim Rijvers, adjunct-directeur van DAK, verblijdde Van Roosmalen met een mountainbike.
 
 
Koudepotentocht Motorass

Motorass, de vereniging van motorrijders uit de verzekeringsbranche, houdt op zondag 19 april de openingsrit van 2009 met aansluitend de algemene ledenvergadering. "We starten bij het Van der Valk Hotel in Vianen langs de A2 om 10.00 uur. De rit is de 'ANWB koudepotentocht 2008' maar dan in omgekeerde richting", staat te lezen op de website www.motorass.nl.
 
Verder is de motorclub betrokken bij de ABZ-rit van dit jaar, die op zondag 17 mei wordt gehouden
 
 
'Durf het bijna niet…' 

Als je terugblikt, is het amusant, maar anno 1984 was het vooral genant. "Wat nu volgt, durf ik bijna niet te verwoorden", schreef de secretaris van de Drentse Assurantie Club in het jaarverslag over 1983. Hij doelde hierbij op het feit dat de (vijf) lezingen die de club in dat jaar had georganiseerd, door in totaal slechts 52 leden waren bijgewoond. Zelfs een lezing die werd gehouden in samenwerking met de NAC (Groningen) en de FAC (Friesland) had slechts zeven belangstellenden getrokken.
 
Het ledental was met 12 toegenomen tot 411.
 
 
INGEZONDEN
 
'Gek van inducement'

 
"Maak je niet dik, dun is de mode", luidt een aloud gezegde. Hieraan moest ik denken, toen ik me vanochtend weer eens spontaan kwaad maakte over de opmars van vreemde woorden in onze branche.
 
Na onder meer het begrip 'selfassessment', wat simpel te vertalen is in het heldere én kortere 'zelftoets', zitten we nu met de inducement-norm opgescheept. Noem het 'prikkelbepaling' of 'verlokkingsrem' of iets anders dat in onze taal aangeeft waarover het gaat. Het lijkt er op dat we het beestje bij voorkeur níet bij de naam willen noemen.
 
En als je je erin gaat verdiepen, wordt de ergernis alleen maar groter. Op de website van de AFM stuit ik op een bericht van 12 december. Daar staat ergens:
 
"De AFM heeft verder begrepen dat marktpartijen behoefte hebben aan verdere guidance ten aanzien van de toepassing van de inducement-norm."
 
Welja, waarom zouden wij het over 'begeleiding' of 'richtsnoer' hebben, als we ook het woord guidance kunnen gebruiken! Dat geeft toch net wat meer cachet aan de zaak."
 
Sebastiaan van Galen

Reageer op dit artikel