nieuws

BAE verhoogt brommerpremies door toegenomen schadelast

Archief

Jonge bestuurders

 

staan vaak niet

 

op polis vermeld

 

EAG Assuradeuren, het volmachtbedrijf van BAE-Groep, moet ingrijpen in zijn bromfietsportefeuille.

 

Het resultaat is het afgelopen jaar "fors verslechterd", aldus EAG dat meldt er mede daarom niet aan te ontkomen de premies aan te passen. De wijzigingen gaan per 1 mei in.

 

  &nbspVolgens EAG is "veel tijd besteed aan het samenstellen van een competitief product" en is het gelukt concurrerend te blijven. Het volmachtbedrijf zegt met een portefeuille van circa 50.000 brommerpolissen "een van de grootste bromfietsverzekeraars in Nederland" te zijn.

 

  &nbspReden voor de ingreep is de gestegen schadelast. Die kan worden toegeschreven aan duurdere bromfietsen, hogere letselschades en stijgende behandelkosten. Verder wijst BAE op de vele verplichte schadebetalingen, die worden veroorzaakt door jongere bestuurders die niet op de polis zijn vermeld. Directeur André Bastiaans: "Om de premie te drukken komt het in de praktijk regelmatig voor dat de regelmatige bestuurder van een brommer een jongere broer of zus is van degene die als eigenaar op de polis staat. Ook wordt te gemakkelijk gezegd: rij maar even op mijn bromfiets. Maar dat moet dan wel bij ons zijn opgegeven. Het verhalen van dergelijke schades duurt lang en is kostbaar."

 

Kentekening

De belangrijkste concurrenten op de markt van bromfietsverzekeringen zijn volgens Bastiaans Unigarant en London. "Maar deze markt is erg verdeeld. De kentekening heeft ervoor gezorgd dat weer verzekeraars actief zijn geworden op deze markt die eerder hadden besloten te stoppen met dit product. Soms tegen onacceptabel lage tarieven."

 

  &nbspEAG heeft van reisverzekeraar Europeesche een volmacht gekregen. Het is de twaalfde volmacht van het bedrijf, waarmee een kleine tweehonderd assurantiekantoren zaken doen.

 

Reageer op dit artikel