nieuws

ASR zet streep door opzegtermijn

Archief

Waar het Verbond van Verzekeraars onlangs pleitte voor invoering van éénjaarscontracten voor particuliere schadeverzekeringen, gaat ASR een stap verder. De maatschappij komt later dit jaar met een pakketpolis zónder opzegtermijn. De ruim 800.000 houders van het huidige Voordeelpakket kunnen naar de direct opzegbare polis overstappen.

ASR zet streep door opzegtermijn

ASR zegt bij Ditzo proef te hebben gedraaid met direct opzegbare schadeverzekeringen. Dat bevalt de internetdochter goed.
Volgens directievoorzitter Jos Baeten is de maatregel een van de uitwerkingen van de nieuwe strategie van ASR, ingezet na de overname door de Nederlandse staat. Die moet ertoe leiden dat de onderneming van "doorgeslagen in het creëren van aandeelhouderswaarde" draait naar "invulling geven aan de nutsfunctie van verzekeraars". Zo zijn kortetermijnbeloningen niet langer passend en wordt het beleggingsbeleid afgestemd op de doelstelling zekerheid bieden. "De fictie van oneindige groei is doorgeprikt", aldus Baeten. "Als de economie met 3% groeit, kun je niet verwachten dat jouw bedrijf in omzet en rendement met 12% of 13% groeit."
 
Zie ook: ASR gaat € 100 mln besparen

Reageer op dit artikel