nieuws

Aquapol stopt regendekking

Archief

De onderlinge waarborgmaatschapij Aquapol in Zoetermeer stopt per 10 april met de dekking van regenschade.

 

Een van de redenen hiervoor is dat het aantal verzekerden snel terugloopt. Aan het begin van 2008 waren er nog maar 235 klanten in portefeuille. Een andere reden is dat er een zogeheten ‘brede weersverzekering’ van meerdere verzekeraars op komst is. "Wij sluiten dan ook niet uit dat wij in 2010 gewoon weer dekking tegen regenschade kunnen aanbieden", aldus een woordvoerder van Aquapol.

 

  &nbspDe onderlinge, een initiatief van onder meer Rabobank, Delta Lloyd, Hagelunie, Achmea, Interpolis en NCB Participaties, verzekerde het risico van directe gewasschade door extreme neerslag in de zogenaamde open teelten. De overheid garandeerde schadebedragen boven de _ 50 mln tot maximaal _ 100 mln. Het probleem bij deze polis was het eigen risico van 25% waar veel telers tegenaan hikten.

 

  &nbspConcurrent Agriver in het Overijsselse Hasselt meldt gewoon door te gaan met het verzekeren van regenschade. "Wij hebben zelfs al diverse voormalige klanten van Aquapol binnengekregen", aldus Agriver.

 

Reageer op dit artikel