nieuws

Ambitie FDC stopt niet bij Lancyr

Archief

FDC Financieel Planners & Adviseurs zegt ook na de overname van Lancyr een verdere schaalvergroting na te streven. “Vooral met volmachtbedrijven die de ICT die wij hebben niet kunnen realiseren of andere hypotheekketens; wij zijn nog niet klaar”, zegt algemeen directeur Ron Schulte Fischedick.

Ambitie FDC stopt niet bij Lancyr

FDC, sinds 2003 eigendom van Schulte, denkt in volmachtbedrijf en franchiseorganisatie Lancyr een ideale partner te hebben gevonden. "We waren met drie andere partijen in gesprek om een schadeafdeling voor FDC te starten", zegt Schulte deze week in een interview in AssurantieMagazine. Lancyr heeft een schadeportefeuille met 100.000 particuliere klanten en FDC heeft er 200.000. "De portefeuille van FDC wordt nu provinciaal bediend, maar het doel is om die via het volmachtbedrijf te gaan bedienen."
FDC heeft de totale BV Lancyr van Delta Lloyd overgenomen, wat betekent dat alle 43 franchisenemers meegaan. De franchisevereniging is volgens Schulte blij met de gemaakte keuze. Beide ketens blijven bestaan. FDC heeft zelf 51 franchisenemers en wil dat naar honderd uitbouwen. "Het enige verschil voor Lancyr is dat Delta Lloyd in het verleden veel geïnvesteerd heeft in de naam. Wij gaan geen miljoenen aan reclamecampagnes uitgeven. Dat was geen model dat zichzelf terugverdiende."

Reageer op dit artikel