nieuws

Allsecur neemt Orion Direct over

Archief

Allsecur, de internetverzekeraar van Allianz Nederland, heeft Orion Direct in Etten-Leur overgenomen, dat via zijn website auto-, motor- en (brom)fietsverzekeringen verkoopt. Risicodrager is Church and General, een dochterbedrijf van Allianz Ierland.

 

Autoverzekeraar Allsecur zegt hiermee zijn positie in het directe kanaal te verstevigen. "Het vormt een extra aanvulling op de bestaande Allsecur-portefeuille", zegt Paul Grimberg, die binnen het Allianz-concern verantwoordelijk is voor de directe distributie via Allsecur en Orion Direct. De feitelijke leiding van Orion Direct wordt voortgezet door Jaap Planting, die oprichter Karel van der Kemp is opgevolgd. Van der Kemp is met pensioen gegaan.

 

Synergie

Over de omvang van de overgenomen portefeuille worden geen mededelingen gedaan. Orion Direct blijft voorlopig met 57 medewerkers zelfstandig en onder eigen naam opereren, omdat het bedrijf andere producten voert dan Allsecur en een andere propositie en marktbenadering heeft voor zijn producten. "Het komende jaar gaat Allsecur de marktpositionering van Orion Direct verder onderzoeken en uitwerken en rustig kijken waar we eventuele mogelijkheden zien voor synergie", luidt de toelichting van Grimberg.

 

  &nbspOrion Direct werd in 1998, toen nog onder de naam Cosmos Direct, opgericht door mensen van London Verzekeringen (het toenmalige London & Lancashire), eveneens eigendom van Allianz. Eerdere geruchten dat Allianz voor 99% eigenaar was van Orion Direct werden tegengesproken. Directeur Karel van der Kemp claimde alle aandelen in bezit te hebben. Orion Direct werkt onder meer samen met Mitsubishi, Peugeot, Neckermann en Texaco.

 

synergie."

Reageer op dit artikel