nieuws

Allianz overweegt vertrek uit Amsterdam en Nieuwegein

Archief

Allianz Nederland gaat na volgend jaar mogelijk de vestigingen in Nieuwegein en Amsterdam sluiten en de activiteiten concentreren in Rotterdam. Bij het concern verdwijnen in ons land de komende jaren naar schatting 200 arbeidsplaatsen.

Allianz overweegt vertrek uit Amsterdam en Nieuwegein

De concentratie is onderdeel van het strategische plan 'Allianz 2012', dat kostenbesparing als een van de speerpunten heeft. De reductie van het aantal fte's bedraagt circa 15%: eind 2007 werkten bijna 1.300 fte bij Allianz, dat verwacht dat  de afslanking grotendeels via natuurlijk verloop kan worden opgevangen, maar gedwongen ontslagen niet uitsluit.
Of er locaties verdwijnen, is nog niet definitief besloten. Die kans is echter wel reëel: "Voor wat betreft de activiteiten in Nieuwegein en Amsterdam is het onze huidige inschatting dat deze naar alle waarschijnlijkheid niet voor 31 december 2010 worden verplaatst", zo laat directielid Sjoerd Laarberg weten. In Amsterdam zetelt London Verzekeringen; Nieuwegein biedt onderdak aan het leven- en vermogensbeheerbedrijf van Allianz, dat verder kantoren heeft in Zwolle, Alphen aan den Rijn (inkomensverzekeringen) en Gouda (expertisebedrijf Iteb). Woensdag wordt er met de vakbonden gesproken over een sociaal plan.

Reageer op dit artikel