nieuws

AFM-boete voor reclames van Klaassen & Retz

Archief

Enkele reclames voor hypothecair krediet waarin niet de vereiste aanvullende informatie zou zijn opgenomen, komen Klaassen & Retz in Heerhugowaard duur te staan. Toezichthouder AFM heeft een boete van € 6.000 opgelegd. Het kantoor claimde vooraf dat hierdoor de continuïteit van de bedrijfsvoering in gevaar zou komen.

AFM-boete voor reclames van Klaassen & Retz

Na een reclame-uiting in juni 2007 was Klaassen & Retz er door de AFM in een brief op gewezen dat aan die advertentie het een en ander mankeerde. Er ontbrak onder meer informatie over de theoretische looptijd en het effectief kredietvergoedingspercentage. In maart 2008 werd vrijwel dezelfde advertentie nogmaals geplaatst. Dit zou onder tijdsdruk zijn gebeurd en het reclamebureau nam de schuld op zich. Maar de verantwoordelijkheid ligt nadrukkelijk bij de (gewaarschuwde) aanbieder, zo oordeelde de AFM.
Ondanks alle inspanningen van Klaassen & Retz om duidelijk te maken dat het circa tien medewerkers tellende bedrijf noch de overkoepelende Oosterpoort Beheer Groep de boete zou kunnen dragen, hield de AFM voet bij stuk.
Het bedrijf laat het er niet bij zitten. "De gewraakte advertentie is getoetst aan de reclameregels voor consumptief krediet en het ging hier om een hypotheekreclame", aldus Jaap Retz.
 
 
= = = = = = = = =
(mededeling)
 
Reactieformulier gesloten wegens frequente strijdigheid met de huisregels. Serieuze reacties te sturen aan: redactie@amweb.nl  

Reageer op dit artikel