nieuws

AFM beboet Van Kuringe

Archief

De Autoriteit Financiële Markten heeft Van Kuringe Adviesgoep een bestuurlijke boete opgelegd. Het Brabantse bedrijf wordt schending van de integriteit verweten.

 

"Incidenten in de bedrijfsvoering" vormden in de periode maart 2007 tot en met januari 2008 volgens de toezichthouder een ernstig gevaar voor de integere bedrijfsvoering van het kantoor met vestigingen in St. Oedenrode, Oss, Veghel, Boxtel, Schijndel en Nuenen. Voor het verzuim om de AFM over deze incidenten in te lichten, heeft Van Kuringe een boete van _24.000 opgelegd gekregen. Het gaat onder meer om een fraude-onderzoek en politieverhoren van medewerkers over vergrijpen als valsheid in geschrifte en witwassen.

 

Dwangsommen

Twee andere intermediairbedrijven kregen een last onder dwangsom opgelegd. Zo vermoedt de AFM dat Van Breukelen Adviesgroep in Hoofddorp adviseert op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen, zonder over de noodzakelijke WFT-vergunning te beschikken.

 

  &nbspEen soortgelijke verdenking rust op Universeel Hypotheken. November 2007 werd een vergunningaanvraag afgewezen, omdat feitelijk leidinggevende Anton Bonefaas niet voldeed aan de vereiste vakbekwaamheid. Op 24 november 2008 werd de WFT-vergunning alsnog verleend, maar drie dagen later begon de AFM een onderzoek. De toezichthouder denkt dat Universeel Hypotheken tussen november 2007 en november 2008 gewoon actief is geweest zonder over een vergunning te beschikken.

 

Reageer op dit artikel