nieuws

Afab gaat saneren in de serviceproviding

Archief

Afab Service Providing heeft dinsdagavond een “krachtenbundeling” aangekondigd. Er zal daarna (op basis van een volledige werkweek) nog plaats zijn voor 120 tot 130 medewerkers; dat is de helft van het huidige aantal. Veel tijdelijke contracten zullen niet worden verlengd en ook gedwongen ontslagen zijn onvermijdelijk.

Afab gaat saneren in de serviceproviding

"De huidige marktomstandigheden maken het integreren tot één onderneming op relatief korte termijn wenselijk", motiveert Afab de ingreep, die per 1 juli gerealiseerd zou moeten zijn. Wordt er nu nog gewerkt vanuit verschillende plaatsen, straks gebeurt dat nog maar vanuit twee plaatsen: Amersfoort en Assen."De Intermediair Office zal volledig vanuit Assen worden ingevuld." Alle overige activiteiten zoals serviceproviding, verkoop, marketing en ondersteunende taken worden in Amersfoort ingevuld. Vooralsnog betreft het de labels Xtensive, FSD (Breda) en StercK/ViaFeria, hetgeen zou betekenen dat PensioenPoint (Oisterwijk) en Quarré (Houten) op dit moment buiten schot blijven.
Het personeel is dinsdag geïnformeerd door Wim Witteveen, die vorige week is toegetreden tot de raad van bestuur van Afab. Overigens had topman Maasbert Schouten in februari al laten weten dat een bundeling werd overwogen.

Reageer op dit artikel