nieuws

Adviespas eindigt in faillissement

Archief

Adviespas, voortgekomen uit het personeel van De Financiële Kamer, is failliet verklaard. Ruim twintig mensen hebben hierdoor hun baan verloren.

 

Het bemiddelingsbedrijf in Zwanenburg kon de oplopende vorderingen vanwege terug te betalen provisies niet langer bolwerken. Dit jaar nam het aantal royementen sterk toe. "Voor een jong bedrijf hadden we te weinig vet op de botten om dergelijke tegenslagen te kunnen opvangen", aldus Schabracq. Als oorzaken van die royementen wijst hij naar tegenvallende waardeoverzichten voor klanten en problemen met enkele personeelsleden.

 

  &nbspAdviespas bemiddelde onder meer in levensloopproducten en kapitaal-, overlijdensrisico- en uitvaartverzekeringen. De voornaamste verzekeraars in de portefeuille zijn Aegon, Generali en Dela. De laatste maanden verschoof het accent naar schadeverzekeringen voor personeel van bedrijfsrelaties.

 

  &nbspAdviespas werd begin 2007 opgericht door vier managers (Dennis Schabracq, Rens van de Vuurst, Daniël Cools en Raymond van Laake) van De Financiële Kamer. Dat in Heemstede gevestigde kantoor eindigde in die periode ook in een faillissement.

 

HGNN

  &nbspDe besloten vennootschap HGNN (Hypotheek Groep Noord Nederland) is failliet verklaard. De in Scharmer (Groningen) gevestigde onderneming bemiddelde in hypotheken tegen een vast tarief van _ 895.

 

  &nbspEigenaar van HGNN is de 33-jarige Wietse Dusseldorp. In de jaren vóór de bedrijfsstart in 2006 werkte hij voor Aegon. Samen met Lowie van Zwieten zette Dusseldorp de website Internetverzekerd.nl op. Daar kunnen consumenten schade- en uitvaartverzekeringen online sluiten.

 

Bovemij

De rechtbank in Breda sprak het faillissement uit over Vriens Assurantiën, een handelsnaam van het gelijknamige autobedrijf in die stad. Vriens was een verbonden bemiddelaar van Bovemij. Die verzekeraar verloor door het faillissement van automobielbedrijf Warnar in Putten nog een tweede verbonden bemiddelaar.

 

Reageer op dit artikel