nieuws

Achmea maakt een schadepolis voor alle agrariers

Archief

Compartimentering

De tijd is daarom voorbij dat premieverhoging de stijging van de schadelast kan opvangen, aldus Fonk. "Alleen goede preventie kan nog helpen. Zo is compartimentering van opstallen nooit noodzakelijk geweest, maar is dat nu onderwerp van discussie. Ook elektrische installaties vormen een groot probleem. Als er bij een inspectie zwartgeblakerde onderdelen worden gevonden, is de brand niet ver weg."
 
   Als gevolg van de toegenomen schade kende de schadeportefeuille van het agrarische label Topland de laatste drie jaar een negatief rendement. "Dat zegt eigenlijk niet zoveel over de schadeontwikkeling", aldus Fonk. "Topland is een kleine portefeuille. Met een grote brand- of stormschade, zit je meteen in de rode cijfers."
 
 

Reageer op dit artikel