nieuws

Woekerpolisclaim: patstelling met Eureko

Archief

Volgens de stichting Woekerpolisclaim liggen de onderhandelingen met Eureko over een compensatieregeling voor beleggingspolissen stil. Aanvankelijk zag het er naar uit dat met de Achmea-moeder nog voor Kerstmis vorig jaar een akkoord zou worden bereikt.

"We hadden de verwachting er eind vorig jaar uit te komen met Eureko, maar de afgelopen maanden is het proces tot stilstand gekomen", zegt Woekerpolisclaim-voorzitter Jeroen Wendelgelst naar aanleiding van het bereikte resultaat met SNS Reaal. "We doen een dringend beroep op de directie om de onderhandelingen weer op te pakken."
Ook met Aegon, dat wel heeft aangekondigd de getroffen regelingen over te nemen, is nog geen overeenkomst in zicht. "Het feit dat Aegon een akkoord volgt, wil nog niet zeggen dat er een gelijkwaardige compensatie ontstaat. Het is belangrijk dat verzekeraars hun regeling laten toetsen."
Wendelgelst vraagt zich ook af waar de kleinere verzekeraars blijven met een voorstel. Om dat proces te versnellen, is hun een basisovereenkomst voorgelegd. "Wordt daar niet op gereageerd, dan vraag ik me af of er wel een serieuze intentie is om tot een oplossing te komen."

Reageer op dit artikel