nieuws

Verzekeringsfraude in Limburg wordt collectief aangepakt

Archief

Het Verbond van Verzekeraars gaat gedurende twee jaar met de politie en het Openbaar Ministerie in Limburg de strijd tegen verzekeringsfraude intensiveren.

 

De samenwerking zal zich richten op informatie-uitwisseling over de oorzaken van brand(-stichting)en.

 

De proef is begin februari ingegaan (tien maanden later dan oorspronkelijk aangekondigd door het Verbond) en mogelijk gemaakt dankzij de nieuwe Wet op de politiegegevens, waardoor de politie gemakkelijker informatie kan delen met derden.

 

  &nbspGedurende de proef zullen gegevens worden uitgewisseld tussen de technische recherche, de brandweer, het Nederlands Forensisch instituut en de schade-experts die verzekeraars inschakelen. Doel is om op kleine schaal ervaring op te doen met het delen van informatie, voordat alle andere politiekorpsen en parketten in Nederland daartoe zullen overgaan.

 

Reageer op dit artikel