nieuws

Univé stopt met ‘duur’ Independer

Archief

Het model van websites die verzekeringsproducten vergelijken komt onder druk te staan. Zo is Univé onlangs gestopt met Independer en zegt Polis Direct de Verzekeringssite vaarwel. “Het is niet langer rendabel.”

Univé stopt met ‘duur’ Independer

"De hoge vergoeding gecombineerd met het profiel van de Independer-klant is niet aantrekkelijk", stelt Univé. "Wij hebben een bepaald budget voor een nieuwe klant. Independer zit daar ruim boven. En de klant die we binnen krijgen, is weer snel verdwenen." Het betreft bij Univé alleen de autopolis. De verzekeraar biedt nog wel reis- en zorgverzekeringen aan via Independer.
Polis Direct is nooit aangesloten geweest bij Independer. Ook daar is het argument dat de kostprijs per lead te hoog is. Polis Direct zegt nadrukkelijk te kijken naar de kostprijs bij andere vergelijkingssites en heeft om die reden besloten zich terug te trekken van de Verzekeringssite.
Ditzo is wel op Premie.nl en Verzekeringssite maar niet op Independer te vinden. "Leads van Independer zijn erg duur. Wij kunnen klanten zelf goedkoper werven."

Reageer op dit artikel