nieuws

Univé Midden-Nederland en Univé Flevoland fuseren

Archief

De onderlingen Univé Midden-Nederland en Univé Flevoland zijn gefuseerd. De nieuwe combinatie telt elf kantoren en tweehonderd medewerkers en zal operen onder de naam Univé Midden.   De beide onderlingen boekten in 2008 een provisie-omzet van € 5,5 mln (Midden-Nederland) en € 2,6 mln (Flevoland).      Bij de fusie – met terugwerkende kracht tot 1 januari – […]

De onderlingen Univé Midden-Nederland en Univé Flevoland zijn gefuseerd. De nieuwe combinatie telt elf kantoren en tweehonderd medewerkers en zal operen onder de naam Univé Midden.
 
De beide onderlingen boekten in 2008 een provisie-omzet van € 5,5 mln (Midden-Nederland) en € 2,6 mln (Flevoland).
 
   Bij de fusie – met terugwerkende kracht tot 1 januari – is schaalvergroting het belangrijkste argument, zegt Egbert Knorren, lid van de nieuwe raad van bestuur van Univé Midden en voormalig directielid van Univé Flevoland. "Wij waren letterlijk te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Ook wilden we graag groeien als brandverzekeraar, maar ons premievolume was gewoon te beperkt." De raad van bestuur van de nieuwe combinatie Univé Midden bestaat verder uit Henne Bonestroo, Jan Warringa (beiden ex-Midden-Nederland) en Bob Brug (ex-Flevoland die overigens per 1 april dit jaar met pensioen gaat).
 
   Nijkerk en Emmeloord zullen als hoofdvestigingen fungeren. Bij de fusie zullen geen gedwongen ontslagen vallen.

Reageer op dit artikel