nieuws

Udens kantoor De Kinkelder failliet

Archief

De rechtbank in Den Bosch heeft het faillissement uitgesproken over De Kinkelder Financieel Adviesgroep. De vennootschap, statutair nog Valentijn & Partners genaamd, telde op de faillissementsdatum liefst 36 werknemers.

 

Veel daarvan zijn volgens curator Janssens telemarketeers met contracten met een beperkte arbeidsduur. Het intermediairbedrijf had vestigingen in Uden en Oss. Tot 2004 was er ook een kantoor in Den Bosch, in hetzelfde pand als waar voorheen Van de Berk Financieel Adviesgroep was gevestigd. De ooit door Van den Berk gekochte assurantieportefeuilles van Sjef van Gennip en van Wouters de Kroon zijn in de loop der jaren overgegaan naar De Kinkelder Financieel Adviesgroep.

 

  &nbspDe activiteiten van De Kinkelder waren, net als die van Van den Berk, vooral gericht op hypotheekadvisering. Verder vormde makelaardij onroerend goed een van de diensten. Ook Moneystore, een internetlabel voor kredietbemiddeling, was eigendom van het Udense bedrijf.

 

  &nbspHet faillissement is aangevraagd door Henk Baars, voor circa 90% aandeelhouder van de onderneming. Hij voerde samen met partner Chantal de Kinkelder de directie over het intermediairbedrijf. Voor een toelichting op de oorzaken van het faillissement was het duo niet bereikbaar.

 

SAA Diemen

De Amsterdamse Assurantie Groep in Landsmeer is door de rechtbank in Haarlem failliet verklaard. De assurantieportefeuille werd geadministreerd door SAA Diemen. De in omvang bescheiden portefeuille is eigendom van de 54-jarige Ger Balk. Hij was al enige tijd in onderhandeling met SAA Nederland over een overname daarvan. De Amsterdamse Assurantie Groep hanteerde als handelsnamen ook Amsterdam Insurance Group en Amsterdammer Versicherungs Gruppe.

 

Findicom

Serviceprovider Findicom (Leusden) is failliet verklaard. De activiteiten waren vooral gericht op hypotheekadviseurs en bestonden uit inkoop (Finlife), administratie (Dossiercompleet) en franchising (OfferteSelect). Een tweetal jaren geleden waren bij Findicom nog zeventig kantoren aangesloten. Het bedrijf was echter al enige tijd niet actief meer; er is bij het faillissement dan ook geen personeel betrokken. Bestuurders van de onderneming waren Arnoud Korrel en Robert Sijbesma.

 

Reageer op dit artikel