nieuws

UCB scherpt onder nieuwe naam acceptatienormen aan

Archief

Hypotheekverstrekker UCB, die per 20 april verdergaat als BNP Paribas Personal Finance, gaat de acceptatienormen stevig aanhalen. “We zijn de eerste die dat doet”, zegt directeur Reinier van Fulpen. Tegelijk wordt de nieuwe productlijn Confidence geïntroduceerd.

UCB scherpt onder nieuwe naam acceptatienormen aan

De nieuwe naam en productlijn zijn onderdeel van een nieuwe strategie waarin risicovermindering vooropstaat. "Uitgangspunt is dat alle producten de zekerheid bieden die consumenten tegenwoordig zoeken", zegt directeur Reinier van Fulpen (foto). Een ander speerpunt van BNP Paribas PF is het concept responsible lending. "We hebben een aantal zaken geschrapt die zeker in de huidige tijd niet meer verstandig zijn." Zo krijgen aanvragers met een tijdelijke baan moeilijker een lening en worden geen overbruggingskredieten meer verstrekt als de oude woning nog niet is verkocht. "Alles bij elkaar zijn het grote wijzigingen ten opzichte van het beleid dat door veel hypotheekverstrekkers wordt gehanteerd”, meent Van Fulpen. "We zijn in Nederland de enige en de eerste die de regels zeer scherp aanzet."

Reageer op dit artikel