nieuws

Strijd binnen Nivre om optreden Coolen

Archief

Nivre-voorzitter Gerard Böttcher vindt het optreden van contra-expert Anton Coolen in de Zembla-uitzending ‘Verzekerd van ellende’ betreurenswaardig. “U mag van het Nivre-bestuur verwachten dat het nodige zal worden gedaan om herhaling te voorkomen”, schrijft hij in zijn column in Register Expert.

Strijd binnen Nivre om optreden Coolen

"Ronduit schandalig!" Dat is de reactie van Coolen op het stuk van Böttcher. "Ik ga een officiële klacht indienen en heb inmiddels al juridische bijstand ingeroepen. In de gedragscode staat dat je op een juiste wijze moet omgaan met je collega's. Dan kun je dit soort uitlatingen niet zomaar doen." Volgens Böttcher (foto) is het juist Coolen die zich niet aan de gedragscode heeft gehouden en hij zal daarom binnenkort nieuwe maatregelen bekendmaken om experts daarop beter te kunnen aanspreken. In het bewuste programma werd onder anderen door Coolen de betrouwbaarheid van verzekeraars en schade-experts in twijfel getrokken. "Het Nivre-bestuur zal zich actiever gaan opstellen wanneer zij overtredingen constateert bij haar achterban en zal daar ook actiever naar op zoek gaan", aldus Böttcher.
Coolen op zijn beurt wil zich nu binnen het instituut voor registerexperts sterk gaan maken voor een apart register voor contra-experts.

Reageer op dit artikel