nieuws

Sterftekans lijfrenteverzekerde stuk lager

Archief

Mensen die een periodieke lijfrente-uitkering ontvangen, hebben gemiddeld een sterftekans van 1,7%. Dat is een stuk lager dan het landelijk gemiddelde, zo heeft het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) berekend.

Sterftekans lijfrenteverzekerde stuk lager

Een man van 60 heeft in ons land een sterftekans van gemiddeld 1%; met een uitkerende lijfrentepolis is die kans echter viermaal zo klein. Naarmate de leeftijd vordert, loopt het verschil op: voor 70-jarigen is de sterftekans 3% zonder en 0,5% mét een ingegane lijfrentepolis. Volgens het CVS is een verklaring dat mensen met een lijfrenteverzekering vaak hoger opgeleid zijn en een betere baan hebben.
De resultaten zijn gebaseerd op gegevens van 70.000 verzekerden vanaf 46 jaar.

Reageer op dit artikel