nieuws

Sprinklers in Amsterdamse renovatiewoningen

Archief

In de Amsterdamse wijk Oostenburg start de brandweer met het aanbrengen van sprinklers in ongeveer honderd renovatiewoningen. Dit is in ons land slechts een enkele keer gedaan in nieuwbouwhuizen, maar nog nooit in bestaande woningen, meldt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Sprinklers in Amsterdamse renovatiewoningen

In Amsterdam gaat het om een proef van de brandweer  in samenwerking met woningcorporatie Alliantie. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er steeds meer huizen worden ingericht met sprinklers. Volgens de brandweer bestaan er veel misverstanden over sprinklers in woningen. Het 'sproeirisico' is beperkt, want slechts één op de 1,6 miljoensprinklers zou zonder reden spontaan afgaan. Woningsprinklers reageren pas wanneer de temperatuur boven de zeventig graden Celsius is.

Reageer op dit artikel