nieuws

Slachtofferhulp en VU willen positie letselslachtoffers versterken

Archief

Slachtofferhulp Nederland en een onderzoeksteam van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), bestaande uit juristen, psychologen en medici, gaan de komende jaren samenwerken op het gebied van letselschade. Op deze manier willen beide partijen de positie van slachtoffers van letselschade versterken.

Slachtofferhulp en VU willen positie letselslachtoffers versterken

"Veel slachtoffers ervaren het afwikkelingsproces van letselschade als erg belastend. Soms zelfs zodanig dat dit een negatieve invloed heeft op hun herstel", stellen beide organisaties. Er moet volgens hen meer aandacht komen voor immateriële behoeften zoals erkenning en excuses, een betere informatievoorziening en meer vat op het verloop van het proces. Aan herstel en reïntegratie zou een hogere prioriteit moeten worden toegekend.
Slachtofferhulp en de VU gaan onder meer een 'Letselschademonitor' opzetten, om hiermee slachtoffers de mogelijkheid te geven de kwaliteit van verschillende rechtshulpverleners met elkaar te vergelijken. Ook komt er een project met ondersteuning van slachtoffers via internet, zoals online inzage in hun dossier, algemene informatie over de letselschadeafwikkeling en coaching.

Reageer op dit artikel