nieuws

Senior vindt 50-pluspolis te duur

Archief

De 50-pluspolis van zorgverzekeraars is in trek, maar het merendeel van de senioren is niet bereid daar een hogere premie voor te betalen.

 

Dat blijkt uit onderzoek van PCOB, een belangenbehartiger van 50-plussers. Volgens de bond ligt daar dan ook de eerste uitdaging voor de verzekeraars. "Zij menen dat de premies voor een 50-pluspolis hoger moeten zijn, omdat het gebruik van bepaalde voorzieningen, zoals fysiotherapie, hoger is."

 

  &nbspUit het onderzoek blijkt dat verzekerden het veelal niet eens zijn met die redenatie. Ook de PCOB zet hier vraagtekens bij. "Het is niet logisch dat mensen meer betalen voor een doelgroeppolis zoals een 50-pluspolis, waarin geen zaken zijn opgenomen waar mensen geen gebruik meer van maken, zoals bijvoorbeeld kraamzorg", vindt PCOB. "Daar betaalt men dus ook niet voor en dat drukt de premie. Daarbij komt dat verzekeraars meer doelgroeppolissen kennen. Als we ervan uitgaan dat ook voor deze doelgroepen de premie per saldo hoger is, biedt dit veel voordeel voor de verzekeraars, terwijl de verzekerden voor de kosten opdraaien", aldus PCOB.

 

  &nbspDe belangenorganisatie hield het onderzoek onder de 8.000 leden, van wie er 1.726 de enquête invulden. Aanleiding voor het onderzoek was de vraag of de leden vinden dat ze goed verzekerd zijn en of ze vinden dat PCOB door het sluiten van een collectiviteit met Trias/VGZ daar positief aan bijdraagt.

 

Reageer op dit artikel