nieuws

Rabobank wil geen groter belang in verzekeraars

Archief

Rabobank-directeur Bert Heemskerk (foto) liet tijdens de presentatie van de jaarcijfers weten niet geïnteresseerd te zijn in een groter belang in Eureko en Interpolis (39%). “Verzekeren is volatieler dan bankieren”, aldus Heemskerk. “En ik hecht erg aan de AAA-waardering van de bank.”

Rabobank wil geen groter belang in verzekeraars

Heemskerk zei ten aanzien van Rabobank ook niet te willen spreken van een bankverzekeraar. "Wij spreken van een bank waar veel activiteiten bijeen zijn, een financiële supermarkt. Wel willen we graag de grootste  distribuant van verzekeringen blijven, omdat het één-op-één past bij het pakket wat wij als bank wegzetten. Maar wij willen geen meerderheidsbelang of fusie met een verzekeraar."
Indachtig de financiële supermarkt gaat Rabobank komend jaar ook pas op de plaats maken met hypotheken. De bank vindt een marktaandeel van 30% mooi genoeg. "We willen niet te boek staan als dé hypotheekbank", aldus financieel directeur Bert Bruggink.

Reageer op dit artikel