nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Sharon Moens, momenteel werkzaam bij schaderegelingsbureau R.P. van Dijk, stapt per 1 april over naar To The Point Expertise. Zij wordt daar expert personenschade. Het werkgebied van Moens wordt Noord Holland.

 

Margriet de Jong is bij Nassau Verzekeringen aan de slag gegaan als acceptant Beroepsaansprakelijkheid. Zij komt van Marsh waar zij werkte als broker liability.

 

Bij Avéro Achmea is de 37-jarige Rogier Wissink aan de slag gegaan. Eerder was hij werkzaam bij onder andere hypotheekbedrijf Quion, ABN Amro en DSB Bank.

 

Robert Dijkhuizen, hiervoor senior schadebehandelaar bij schadeverzekeraar Nassau, is bij AIG Europe Netherlands aangesteld als senior claims examiner Financial Lines.

 

Barbara Diependaal, voorheen senior underwriter Marine Cargo bij Fortis, is bij AIG underwriter Marine geworden. Esther Schot is gestart als senior underwriter Financial Lines en was in eenzelfde functie werkzaam bij ACE European Group. John Ponsen heeft zijn baan als underwriter Professional Indemnity bij Nassau ingeruild voor een functie als underwriter Financial Lines.

 

Patrick Flynn (48) wordt de nieuwe financiële topman van ING. Hij werkt nu als financieel directeur bij het verzekeringsbedrijf van HSBC in Londen.

 

Pim van de Werd (57), directeur Kenniscentrum Zorg Avéro Achmea, heeft het Achmea per 1 februari verlaten. "Zijn vertrek is tot stand gekomen na goed onderling overleg op basis van persoonlijke redenen", aldus Achmea. Van de Werd is circa dertig jaar actief geweest in de zorgverzekering. Hij was gedurende 25 jaar directeur bij (voorgangers van) AXA Zorg en ging in 2005 met de zorgportefeuille mee over naar Avéro. Van de Werd zal ook terugtreden uit zijn bestuursfuncties in zorgverzekeringsland en zegt zich te gaan toeleggen op publicaties over zorg-onderwerpen en zijn grote hobby: historische automobielen.

 

Commercieel directeur Marcel Nijholt (48) is per direct vertrokken bij DBV, onderdeel van SNS Reaal. Hij is achttien jaar werkzaam geweest bij het bedrijf, dat zijn vertrek toeschrijft aan "verschil van inzicht in de te volgen strategie". Nijholt stond sinds 1995 aan het roer van DBV, samen met algemeen directeur Jacques van Dijken, die vorig jaar vertrok naar Swiss Re en afgelopen najaar werd opgevolgd door de van AXA afkomstige Erwin van der Wal. Nijholt zat al enkele maanden thuis; wat hij gaat doen, is niet bekend.

 

Overleden

Letselschade-expert Nico Slond (61) is op 21 februari overleden. Hij was oprichter en eigenaar van het in 1994 gestarte WA-bureau LSB Slond in Hoorn. Zijn zoon Mark zal het bedrijf voortzetten.

 

Ook schade-expert Cees Plasmeijer is op 61-jarige leeftijd overleden. Hij begon zijn expertise loopbaan in 1978 bij ECN en maakte in 2000 de overstap naar Lengkeek, Laarman & De Hosson. Plasmeijer heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de behandeling van calamiteiten, zoals de vliegrampen in Faro en de Bijlmer, overstomingen en een aardbeving in Limburg. Daarnaast was hij gespecialiseerd in film- en entertainmentschades.

 

Reageer op dit artikel