nieuws

Pensioen van koopvaardij naar Mn Services

Archief

Het Bedrijfspensioenfonds Koopvaardij brengt de administratie van pensioenen met ingang van volgend jaar onder bij Mn Services. Nu is Syntrus Achmea nog de beheerder.

 

Mn Services is sinds maart vorig jaar al de vermogensbeheerder voor het pensioenfonds, dat goed is voor een vermogen van _ 3 mld. Achmea had de administratie van de koopvaardijpensioenen sinds 2003 onder zijn hoede. De overgang is opmerkelijk in het licht van de fusieplannen die Mn en Syntrus vorig jaar bekendmaakten; de kredietcrisis gooide echter roet in het eten.

 

  &nbspVolgend jaar krijgt Mn ook de administratie van het Pensioenfonds Metaal & Techniek (1,1 miljoen deelnemers) en het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Metalektro (643.000 deelnemers) onder zijn hoede. Het beheerd vermogen van de pensioenuitvoerder bedraagt _ 56 mld.

 

  &nbspAchmea raakt per 1 januari ook het pensioenfonds voor de schoonmaak- en glazenwassersindustrie (600.000 deelnemers) kwijt als klant; dat brengt de uitvoering onder bij Cordares.

 

Reageer op dit artikel