nieuws

OVFD: ‘Inducementnorm leidt tot onwerkbare situatie’

Archief

De Organisatie van Financiële Dienstverleners (OVFD) vindt dat artikel 149a lid 3 BGFO (de inducementnorm) niet kan worden ingevoerd, omdat die tot een onwerkbare situatie en een enorme stijging van de administratieve lasten leidt. Verder dringt de OVFD aan op één geharmoniseerd regime “zoals dat door de minister is toegezegd”.

OVFD: ‘Inducementnorm leidt tot onwerkbare situatie’

De OVFD vindt de zogeheten balansregels tot grote liquiditeitsproblemen leiden, doordat er geen beloning is op het moment dat de inspanningen worden verricht. Gelet op de bijzondere positie van de serviceproviders en het feit dat zij geen rechtstreeks contact met de klant hebben, zou de balans hier niet van toepassing moeten zijn, vindt de organisatie. Zij vraagt de minister de belofte na te komen om de positie van de serviceproviders nader in kaart te brengen.
Daarnaast vindt de OVFD de uitbreiding van artikel 149a BGFO tot de collectieve pensioenen onwenselijk en juridisch onjuist. Er moet absoluut een gelijk speelveld komen zowel voor kostentransparantie als voor het dienstverleningsdocument, aldus de OVFD, die deze wettelijke maatregelen in combinatie met de marktomstandigheden een "dodelijke cocktail" voor het intermediair noemt.

Reageer op dit artikel