nieuws

Overgangsregeling AFM voor kredietwaarschuwing

Archief

De nieuwe waarschuwing voor kredietreclames (‘Let op! Geld lenen kost geld’) hoeft voor bepaalde reclame-uitingen pas in de loop van mei te worden ingevoerd. Dit om onevenredig hoge kosten voor marktpartijen te voorkomen.

 

Reclames op radio en televisie moeten vanaf 1 april de waarschuwing bevatten. Voor overige reclame-uitingen geldt een overgangstermijn van drie maanden; meer exact tot 9 mei.

 

  &nbspOok dan is het voldoen aan de wetgeving nog niet noodzakelijk, mits de aanbieder kan aantonen dat aanpassing van de reclame-uiting disproportionele lasten met zich meebrengt. Dat is bijvoorbeeld het geval met drukwerk met een langere gebruiksperiode. Ter voorkoming van onevenredig hoge kosten mag opname van de waarschuwing in reclamemateriaal daarom nog wachten tot uiterlijk 1 april 2010.

 

Reageer op dit artikel