nieuws

Optima verhuurt schadeportefeuilles

Archief

Assurantiekantoren kunnen schadeportefeuilles gaan leasen . Die mogelijkheid gaat franchiseketen Optima bieden. Directeur Klaas Dekker wil daarmee een positieve impuls aan het hypotheekvolume geven.

Optima verhuurt schadeportefeuilles

De te leasen schadeportefeuilles bevatten polissen van particuliere klanten. De posten zijn de afgelopen twee jaar overgenomen, onder meer van de intermediairbedrijven OBP Groep en ATP Hypotheken. "Het kantoor sluit zich bij ons aan en moet volgens dit concept werken", benadrukt Dekker. "Dat betekent dat een kantoor van mij duizend klanten least met bijvoorbeeld een waarde van € 50.000 doorloopprovisie op schade. Dat kost hem € 5.000 per jaar aan leasekosten. De afdracht bedraagt 20% tot 25% van de hypotheek- en schadeprovisie."
De eigen portefeuille moeten de kantoren ook inbrengen. De portefeuille blijft daarna eigendom van Optima. "Als de tussenpersoon stopt, geeft hij de portefeuille terug en ontvangt hij twee keer de doorloopprovisie, rekeninghoudend met het economisch tij", aldus Dekker.

Reageer op dit artikel