nieuws

Onderzoek DSB-leningen: één voor de prijs van twee

Archief

Wie bij DSB Bank een hypotheeklening neemt, krijgt daar vaak allerlei verzekeringen bij. Die praktijk maakt steeds meer slachtoffers. ‘Mensen kunnen hun huis verliezen.’ Bij het verlenen van hypotheken, een financieel complex product waar mensen vaak tientallen jaren aan vastzitten, rust er een wettelijke verantwoordelijkheid op banken om de klant goed voor te lichten (‘zorgplicht’).

Onderzoek DSB-leningen: één voor de prijs van twee

DSB, eigendom van Dirk Scheringa, heeft daar een geheel eigen interpretatie van. Volgens de Wognumse bank, die naar eigen zeggen de beste consumentenbank van Nederland wil zijn, zijn hypotheekleningen hét instrument om daaraan gerelateerde woonlasten- en kapitaalverzekeringen te verkopen. Deze vaak onnodige verzekeringen zijn schreeuwend duur voor consumenten, maar aantrekkelijk voor de bank.
(De Pers, pag. 10)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
ING: € 300 mln bonus
(Het Financieele Dagblad, pag. 13)
 
ING-topman baalt van bonussen
(De Volkskrant, pag. 6)
 
Rabo profiteert van steun AIG
(Algemeen Dagblad, pag. 14)
 
Rabo profiteert van redding AIG
(Het Financieele Dagblad, pag. 15)
 
Redding AIG redt ook Rabobank
(De Volkskrant, pag. 6)
 
Alsnog akkoord over verkoop Fortis België
(De Volkskrant, pag. 6)
 
Overheid voor 65 procent in Lloyd’s
(Algemeen Dagblad, pag. 14)

Reageer op dit artikel