nieuws

Ohra denkt aan overnames

Archief

Robert Otto, sinds oktober directeur van Ohra, ziet grote groeimogelijkheden voor de Delta Lloyd-dochter. Hij denkt daarbij naast autonome groei aan overnames. Verder wil Otto de kosten gaan terugdringen.

Ohra denkt aan overnames

Ohra wil inspringen op het toenemende gebruik van internet. "Daar moeten wij in mee", aldus Otto (foto) in personeelsblad Sterk. "Dat gaan we doen door internet als volwaardig verkoopkanaal verder te ontwikkelen, naast het callcenter." Hij denkt dat Ohra met autonome groei marktaandeel kan winnen. "Dat is voor ons echter niet genoeg. We moeten dus ook samenwerking met derden en eventueel overnames nastreven om voldoende omvang te krijgen."
Vorig jaar is de portefeuille van Ohra gegroeid naar een miljoen polissen, tegen 800.000 in 2006. "De andere kant van het verhaal is dat de kosten te hoog zijn en de winstgevendheid te laag is." Otto wil daarom naast kostenverlaging sterke groei in standaardproducten bewerkstelligen.

Reageer op dit artikel