nieuws

NVHP ziet begin herstel hypotheekmarkt

Archief

Uit onderzoek onder zevenhonderd leden concludeert de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP) een voorzichtig begin van herstel van de hypotheekmarkt.

NVHP ziet begin herstel hypotheekmarkt

In de maand maart ziet 20% van de NVHP-leden een stijging van het aantal mensen dat zich oriënteert op een hypotheek. Die groeiende belangstelling doet zich bij zowel starters als doorstromers voor. "Als het aantal mensen dat zich oriënteert uitbreidt, dan zou je verwachten dat dit in april en mei ook zichtbaar moet worden in het aantal feitelijke transacties", zegt NVHP-voorzitter Peter Wormskamp (foto). De laatste drie maanden is de hypotheekmarkt ongekend sterk gedaald. Bij geldverstrekkers en adviseurs heeft de NVHP dalingen van meer dan 50% genoteerd.

Reageer op dit artikel