nieuws

NN vertaalt verbod op bonus in verhoging van standaardprovisie

Archief

Nationale-Nederlanden heeft de nieuwe provisieregeling voor complexe producten bekendgemaakt. Conform de nieuwe beloningsregels die sinds 1 januari gelden, is de omzetgerelateerde bonusprovisie vervallen. De standaardprovisie is echter wel verhoogd.

 

De provisieverhoging geldt niet voor het NN Groei & Garant Vermogen, de Direct Ingaande Lijfrente, het Direct Ingaand Pensioen, de Eurokoopsomverzekeringen en de overlijdensrisico-, de koopsom- en de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. "Bij die producten waar voorheen sprake was van een bonusprovisie, verhogen we de standaardprovisie. Op basis van die standaard kan een verzekeringsadviseur transparant zijn naar zijn klant", aldus directeur Marketing & Sales Erik van den Eynden. Nieuwe en verlengde collectieve contracten kennen evenmin een hogere basisprovisie.

 

  &nbspDe nieuwe provisieregeling geldt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2009 en wordt in de loop van dit jaar doorgevoerd. "Voor de eerdere uitkeringen in dit jaar vindt na implementatie verrekening plaats met terugwerkende kracht tot 1 januari 2009."

 

  &nbspEerder gaf ING al aan dat het vervallen van de omzetbonus bij hypotheken is vertaald in een hogere basisprovisie, zodat de totale provisiesom voor het intermediair gelijk blijft. Ook Zwitserleven heeft de afsluitprovisie verhoogd in ruil voor het afschaffen van de volumebonus.

 

Reageer op dit artikel