nieuws

Nieuwe inkoopcombinatie doet enkel in consumptief krediet

Archief

Onder de naam IntermediairKredietService is een nieuwe inkoopcombinatie opgericht. Het bedrijf in Oldenzaal mikt op tussenpersonen die bemiddelen in consumptief krediet.

 

Initiatiefnemers zijn Stanley Geerling en Ronald Damhuis, die allebei al meer dan tien jaar een eigen kredietbemiddelingskantoor hebben. Met IntermediairKredietService willen zij het sluiten van een consumptief krediet voor andere tussenpersonen zo laagdrempelig mogelijk maken. "Aanvragen kunnen per e-mail, fax en zelfs per telefoon worden ingediend", zegt Geerling.

 

  &nbspHet bedrijf denkt met het uit handen nemen van de afwikkeling van kredietaanvragen en het verzorgen van administratieve diensten waarde toe te voegen. Voorts wordt gerept over hogere provisie-inkomsten. "De afsluitprovisie is voor iedereen hetzelfde, afhankelijk van de hoogte van de leensom", zegt Geerling daarover. "Over de bijverbanden, zoals een arbeidsongeschiktheids- of overlijdensrisicoverzekering, keren we 25% uit."

 

Argumenten

Het is juist nu de tijd om een inkoopcombinatie in consumptief krediet te beginnen, vindt Geerling. "Iedere tussenpersoon is op zoek naar klanten. Omdat financieringen vaak niet tot de kernactiviteiten van het assurantie-intermediair behoren, blijft veel extra omzet liggen", zo legt hij uit. "Weinig aanvragen en de bewerkelijkheid van een contract zijn veel gehoorde argumenten om er niet aan te beginnen. Wij bieden een deskundige backoffice en toegang tot een complete financieringsafdeling. Tussenpersonen moeten het sluiten van consumptief krediet net zo gewoon gaan vinden als het sluiten van een polis."

 

Reclamebureau

Naast bemiddeling biedt IntermediairKredietService marketingondersteuning. Samen met reclamebureau Inventic is een online applicatie ontwikkeld, waarmee tussenpersonen reclamemiddelen van de inkoopcombinatie kunnen aanpassen. "Zo kunnen we helpen met mailings op bestaande klanten", vertelt Geerling. "Dat is een stuk goodwill."

 

  &nbspHet inkoopbedrijf biedt deze ondersteuning ook als een tussenpersoon een actie wil doen op uitvaart. "Daarbij gaan we ons niet, zoals andere serviceproviders, met de portefeuille bemoeien. Wij bemiddelen alleen in consumptief krediet. Waar het bij ons aangesloten intermediair zijn verzekeringen en hypotheken haalt, bepaalt hijzelf. Door breder ondersteuning te bieden, willen we aangeven dat we verder denken dan alleen ons eigen belang."

 

en Stanley Geerling.

Reageer op dit artikel