nieuws

Nieuw pensioenproduct Avéro richt zich op kostenbewust mkb

Archief

Avéro Achmea heeft een vereenvoudigde en scherp geprijdse versie van het Flexibel Werknemers Pensioen ontwikkeld onder het motto ‘less means more’. De vraag uit de markt is de aanleiding voor de nieuwe variant: "Tijden van economische laagconjuctuur dwingen werkgevers extra te letten op pensioenkosten."

 

Het Flexibel Werknemers Pensioen (FWP) zit sinds 2003 in het Avéro-assortiment. Het is een collectieve pensioenregeling op rentebasis, waarbij de administratie online plaatsvindt. Het product, dat in een eind- en middelloonvariant kan worden gesloten, is gericht op het grotere mkb.

 

  &nbspHet FWP Compact kent alleen een middelloonregeling. Het is een pensioenregeling met gegarandeerde uitkeringen, waarbij de werkgever kan kiezen uit de belangrijkste opties van een pensioenregeling, onder meer opbouwpercentages en franchises. Het nabestaandenpensioen kan op opbouw- en op risicobasis worden verzekerd. "Bij de bepaling van de productopties hebben wij gekeken naar de keuzes die door werkgevers en intermediair in pensioenregelingen zijn gevraagd. Met het FWP Compact kan ruim 80% van deze aanvragen moeiteloos worden gedekt."

 

Prijsstelling

Lage administratiekosten en een aangepast tarief voor premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid zorgen voor een lage premie: "Uit extern onderzoek blijkt dat de nieuwe variant tot de scherpste premiestelling in de intermediaire markt behoort." Daarbij doelt Avéro op bedrijven tot honderd werknemers. Mutaties kunnen net als bij het reguliere FWP online worden aangeleverd en werknemers hebben via internet inzage in hun pensioengegevens.

 

  &nbspDe nieuwe pensioenverzekering is het tweede product in de serie ‘verzekerbare arbeidsvoorwaarden’. Eerder dit jaar werd al het Premie Beheer Pensioen gelanceerd.

 

het nieuwe product.

Reageer op dit artikel