nieuws

MoneYou stopt met intermediair

Archief

ABN Amro-label MoneYou is per 1 maart gestopt met het aanbieden van hypotheken via het intermediair.

 

"MoneYou gaat zich met zijn hypotheekactiviteiten weer helemaal richten op het directe kanaal", zegt woordvoerster Xandry Dijkema van ABN Amro Hypotheken Groep (AAHG). De drie merken Florius, MNF Bank en ABN Amro blijven wel hypotheken verstrekken via het intermediair. Daarnaast bestaat er het voornemen om het merk MoneYou uit AAHG te halen en onder ABN Amro als merk te verzelfstandigen. "Wij zijn met onze succesvolle spaaractiviteiten inmiddels veel meer dan alleen een hypotheekverstrekker", aldus Dijkema.

 

  &nbspMoneYou was in het laatste kwartaal van 2008 de meestgekozen hypotheekaanbieder bij vergelijkingen op de site van Independer. Bijna een op de zes vergelijkers selecteerde de ABN Amro-dochter, terwijl dat een jaar ervoor nog geen 3% was.

 

  &nbspAugustus vorig jaar zocht MoneYou het intermediair juist bewust op met een nieuwe hypotheeklijn en een landelijke mediacampagne onder het motto ‘Only MoneYou’. "Consumenten oriënteren zich op internet, maar sluiten bij de tussenpersoon. Als je dat weet, moet je ook zorgen dat je daar verkrijgbaar bent", zei directeur Wendy Verlaan toen.

 

Reageer op dit artikel