nieuws

Mkb’ers: Voorkom pensioenclaims

Archief

Veel mkb’ers sluiten voor hun personeel een pensioencontract af bij een verzekeraar. Zonder echt op de kleine lettertjes en de kosten te letten. Dat gebrek aan kennis kan ondernemers lelijk opbreken nu kredietcrisis en woekerkosten het pensioen pontificaal op de agenda van werknemers hebben gezet, bericht De Telegraaf.

Mkb’ers: Voorkom pensioenclaims

Paulus van den Bos windt er geen doekjes om: veel ondernemers weten simpelweg te weinig van de pensioenregeling die ze zelf hebben afgesloten. Te vaak wordt vertrouwd op de financiële tussenpersoon die het contract heeft afgesloten. "Zolang de vaste maandlasten maar kloppen, is een ondernemer snel tevreden”, aldus de pensioenadvocaat van CMS Derks Star Busmann. Valt de regeling zwaar tegen, dan loopt de werkgever echter "een behoorlijk groot risico” om voor de rechter gesleept te worden. De huidige crisis maakt duidelijk dat de pensioenvoorziening een belangrijke, maar erg kwetsbare arbeidsvoorwaarde is. Met name bij pensioenregelingen die bij een verzekeraar zijn afgesloten, is de nood hoog. Niet alleen troffen experts als Van den Bos er hoge kosteninhoudingen – tot wel meer dan 50% van de premie – maar het gaat ook nog eens veelal om regelingen waarbij de deelnemers het beleggingsrisico lopen. De crisis op de beurzen heeft hier dus ook nog eens grote gaten in het pensioen geslagen. Een dubbele klap. (zie verder De Telegraaf, pag. 24)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Vijftiger dupe van crisis pensioenen
(Trouw, pag. 1)
 
Verzekeraar steunt zoektocht naar geluk
(Algemeen Dagblad, pag. 8)
 
Eigen pensioenfonds DNB geraakt door crisis
(De Telegraaf, pag. 21)
 
Alom ergernis over bonus ING-topman
(De Telegraaf, pag. 1)

Reageer op dit artikel