nieuws

Menzis krimpt met 7.000 verzekerden

Archief

Menzis is bij de jongste jaarwisseling netto 7.000 zorgverzekerden kwijtgeraakt. “Op een totaal van 2,1 mln verzekerden is dat verwaarloosbaar”, aldus topman Roger van Boxtel, “maar elke verzekerde is er één”.

Menzis krimpt met 7.000 verzekerden

De internetverzekeraar Anderzorg heeft verzekerden gewonnen en is uitgekomen op circa 93.000. "Dit label doet het goed. Kennelijk is er behoefte bij een groeiende groep mensen, niet alleen jongeren, om via internet hun zaken te regelen. Dat laat Anderzorg zien. Dat label is in een paar jaar tijd van 55.000 naar 93.000 verzekerden gegroei", aldus Van Boxtel. Bij de afgelopen jaarwisseling beliep de toename 13.500, bijna twee keer zoveel als de toename een jaar eerder.
Van de Haagse verzekeraar Azivo, sinds vorig jaar onderdeel van Menzis, was al bekend dat het een lichte groei van 600 verzekerden had doorgemaakt. Azivo telt nu 120.000 verzekerden.

Reageer op dit artikel