nieuws

Marsh wijst op nieuwe brandveiligheidsnormen

Archief

Risicospecialist Marsh wil dat het brandbeveiligingsvakgebied verder wordt geprofessionaliseerd op basis van Amerikaanse NFPA-normering.

 

Om risicoconsultants en adviseurs, betrokken bij het ontwerp en controle van sprinklersystemen op dit vlak bij te spijkeren, worden twee seminars georganiseerd. Omdat het Nederlandse Voorschrift Automatische Sprinklerinstallaties (VAS) sterk verouderd zou zijn, hanteert Marsh, evenals de meeste grote verzekeraars al enige tijd de normering van de National Fire Protection Association (NFPA). Die is ontwikkeld en wordt onderhouden door een groep experts uit de industrie, leveranciers en verzekeringswereld en wordt elke drie jaar opnieuw getoetst.

 

  &nbspDe toepassing van deze voorschriften zorgt niet alleen voor schadebeperking, maar kan ook bijdragen aan lagere premies voor brandschadeverzekeringen, is de overtuiging van Marsh, dat de overheid verwijt zich primair te richten op persoonlijke veiligheid. Voor belangstellenden die werken met de NFPA-normen, organiseert Marsh een tweetal trainingen in Amsterdam. Vorige week is de eerste training gegeven, waarbij de cursisten, na het afleggen van een examen, het certificaat NFPA 13, 20 en 25 kregen uitgereikt. Eind mei volgt een tweede seminar.

 

Reageer op dit artikel