nieuws

Lloyd’s verzekert tong van € 11 mln

Archief

Lloyd's of London heeft de tong van de 34-jarige Gennaro Pelliccia verzekert voor € 11 mln.      "Dit is een van de duurste verzekeringen die ooit werden gesloten voor een persoon", zegt een woordvoerder van Lloyd's of London. De fijnproever van koffieketen Costa Coffee, wereldwijd goed voor 108 miljoen kopjes koffie per jaar,, zegt door […]

Lloyd's of London heeft de tong van de 34-jarige Gennaro Pelliccia verzekert voor € 11 mln.
 
   "Dit is een van de duurste verzekeringen die ooit werden gesloten voor een persoon", zegt een woordvoerder van Lloyd's of London. De fijnproever van koffieketen Costa Coffee, wereldwijd goed voor 108 miljoen kopjes koffie per jaar,, zegt door 18 jaar werkervaring wel duizend koffiesmaken uit elkaar te kunnen houden. Hij proeft van elke lading koffiebonen een paar exemplaren. Vervolgens worden de gekeurde bonen ingedeeld op soort en naar de vestigingen van de keten verscheept.
 
   De Italiaan is overigens niet de eerste die op het idee kwam zijn smaakpapillen bij Lloyd's te laten verzekeren. De Hongaarse chefkok Egon Ronay ging hem voor. En verder verzekerde wijnmaker Ilja Gort vorig jaar zijn neus en zijn reukvermogen voor € 5 mln, eveneens bij Lloyd's. Ook de benen van voetballer David Beckham, de handen van Rolling Stones-gitarist Keith Richards en de billen van Jennifer Lopez zouden er in de boeken staan.

Reageer op dit artikel