nieuws

Leeftijdsknip pensioen ter sprake gebracht

Archief

De beleggingsdochters van pensioenfondsen ABP en Zorg en Welzijn studeren op een rigoureuze verandering van de pensioenregelingen. Daarbij worden scenario’s bekeken waarbij het pensioenvermogen wordt ‘opgeknipt’ voor deelnemers van verschillende leeftijdscategorieën.

Leeftijdsknip pensioen ter sprake gebracht

In dat geval worden er minder beleggingsrisico’s genomen bij een hogere leeftijd. Het opknippen van pensioenfondsen kan de toenemende belangentegenstelling tussen jongere en oudere deelnemers doen verminderen.
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
Overige verzekeringsberichten vandaag in de media:
 
Druk op aanpassing pensioenen loopt op
(Het Financieele Dagblad, pag. 17)
 
Onbegrip korten pensioen
(De Telegraaf, pag. 3) 
 
Het Zwitserlevengevoel verdampt
(de Volkskrant, pag. 8)
 
Spaargeld blijft veilig tot ton
(Het Financieele Dagblad, pag. 11)
 
 

Reageer op dit artikel