nieuws

‘Klant niet centraal in financiële dienstverlening’

Archief

Uit het onderzoek ‘de klant centraal’ in opdracht van DCE Consultants onder ruim veertig financiële dienstverleners, blijkt dat deze te veel intern gericht zijn. De bedrijven willen de klant wel in het middelpunt zetten, maar slagen daar niet in.

‘Klant niet centraal in financiële dienstverlening’

Uit het onderzoek blijkt dat bedrijven druk bezig zijn met klantsegmentatie en concurrentieanalyses, maar dat klanten niet gevraagd wordt hoe zij de dienstverlening ervaren. Banken doen dat wel beter dan verzekeraars. "Een mogelijke reden hiervoor is dat banken in de regel zelf contact hebben met de klant, terwijl verzekeraars vaak gebruik maken van tussenpersonen om diensten te verkopen aan de klant", aldus DCE. Uit het onderzoek blijkt: hoe directer de verkoopstrategie, hoe centraler de klant staat in het bedrijfsproces.

Reageer op dit artikel