nieuws

Kamervragen over sponsoring stierengevechten door Aegon

Archief

Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) wil van minister Bos van Financiën weten of hij op de hoogte is van het feit dat Aegon in Mexico betrokken is bij de sponsoring van stierengevechten en wat hij van plan is daartegen te doen.

 

Aanleiding voor de vragen van Thieme vormen berichten op internet. Een van de bezoekers van jongerensite Fok.nl heeft in Mexico City een groot spandoek gefotografeerd, dat aan de lokale arena Plaza de Toros was bevestigd en waarop een stierenvechter te zien is, vergezeld van de naam van de sponsor van de gevechten: levensverzekeringsmaatschappij Seguros Argos. Deze is voor 49% in handen van Aegon, waarvan het logo eveneens op het spandoek staat afgebeeld.

 

  &nbspThieme wil weten of dat waar is en of Bos de mening deelt "dat er randvoorwaarden gesteld moeten worden in termen van duurzaamheid en diervriendelijkheid aan banken, verzekeraars en andere bedrijven die met publieke middelen overeind gehouden worden".

 

  &nbspVolgens de woordvoerder was Aegon niet op de hoogte van deze sponsoring, die een eenmalig evenement betrof. Er is geen geld uit de leenovereenkomst met de Nederlandse staat naar Seguros Argos gevloeid en de sponsoring was een eenmalig evenement, aldus Aegon.

 

Reageer op dit artikel