nieuws

Intermediair gaat flink meer betalen voor Kifid

Archief

De tarieven van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) gaan omhoog. Volgens het voorstel van Kifid gaat een kantoor met één werknemer in 2009 _ 90 betalen en een kantoor met vijf werknemers _ 140.

 

In 2007 waren deze bedragen nog respectievelijk _ 65 en _ 100.

 

Kantoren met een personeelsomvang tot twintig fte betalen in 2009 _ 270 tegen _ 250 in 2007. De jaarbijdrage van kantoren met tweehonderd fte in dienst is gelijk gebleven aan het tarief in 2007, namelijk _ 650.

 

  &nbspDe jaarbijdrage wordt vastgesteld op basis van het aantal fte’s van de dienstverlener per 1 januari 2009. Hierbij wordt het aantal deeltijdmedewerkers omgerekend naar voltijd.

 

  &nbspMedio 2008 waren in totaal 9.800 financiële dienstverleners aangesloten bij Kifid. De jaarbijdrage van bij Kifid aangesloten verzekeraars wordt vastgesteld op basis van het brutopremie-inkomen in de jaarrekening van het jaar dat voorafgaat aan het kalenderjaar waarover de bijdrage is verschuldigd.

 

Reageer op dit artikel