nieuws

IG&H ziet 3.000 assurantiekantoren verdwijnen

Archief

Ontwikkelingen op het terrein van de beloning in combinatie met de huidige economische crisis zal tussen de 2.700 en 3.300 intermediairbedrijven de kop gaan kosten, voorspelt onderzoeksbureau IG&H. Zeven- tot negenduizend banen zullen als gevolg daarvan verloren gaan.

IG&H ziet 3.000 assurantiekantoren verdwijnen

De periode waarin dit moet plaatsvinden, wordt in het midden gelaten. In elk geval vallen volgens het Woerdense bureau de belangrijkste klappen in het leven- en hypothekensegment. IG&H verwacht niet dat als gevolg van de afname van het aantal kantoren de kwaliteit van het advies zal verbeteren. "Dat is niet heel waarschijnlijk." Ter onderbouwing is een parallel getrokken met de Britse verzekeringsmarkt. Meer wetgeving en toezicht hebben daar volgens IG&H niet geleid tot het gewenste resultaat: beperking van provisieprikkels en een betere informatievoorziening aan klanten.

Reageer op dit artikel