nieuws

Honderd ontslagen bij hypotheektak ING

Archief

Marktaandeel het best te realiseren via het intermediair

 

Wegens tegenvallende resultaten wil ING het personeelsbestand van het hypotheekbedrijf met zo’n 10% verkleinen. Bij dit ING-onderdeel werken duizend mensen.

 

"De hypotheekmarkt is in de laatste helft van vorig jaar met 45% gedaald", zegt woordvoerder Cindy Penders. "Daardoor hebben we onze verwachting in hypotheekaanvragen voor dit jaar bijgesteld van 111.000 naar 66.000."

 

  &nbspDe bank heeft de ambitie om een marktaandeel van 15% over 2009 te realiseren, wat neerkomt op 76.000 aanvragen. "Het teruggelopen aantal aanvragen houdt in dat we het mogelijk met 10% minder mensen moeten doen. Die adviesaanvraag heeft de directie aan de ondernemingsraad voorgelegd."

 

  &nbspUit de adviesaanvraag blijkt overigens dat de bank verwacht het beoogde marktaandeel het best te kunnen realiseren via het intermediaire kanaal. De verwachte ontslagen vallen echter zowel bij de afdelingen die hypotheken verkopen via tussenpersonen als die via het eigen kanaal. Ook worden sommige regionale afdelingen samengevoegd. Zo gaat het aantal rayons bij de Salesforce Hypotheken terug van 31 naar 20.

 

Intermediair

Eerder maakte ING bekend in Nederland een streep door 2.700 arbeidsplaatsen te zetten. Daarvan komen er een kleine vijfhonderd voor rekening van de divisie Intermediair, die bestaat uit Nationale-Nederlanden, Movir, Westland-Utrecht en ING Assurantiekantoren. Er gaat een streep door 130 banen die zijn gerelateerd aan openstaande vacatures en externe krachten. Tussen de 320 tot 350 mensen wordt boventallig verklaard.

 

Reageer op dit artikel